Collectie stof

Toscane

De Toscane staat voor een excellente combinatie van stijl en gevoel. De samenstelling zorgt ervoor dat het oppervlakte soepel en aaibaar aanvoelt, dit is iets wat onder vele als positief wordt ervaren. De veelvoud van viscose in de Toscane zorgt daarnaast voor glans en kleurdiepte.

 1. Combinatie van natuurlijke en synthetische garens
 2. Geschikt voor zowel strakke en losse stoffering
 3. Beschikbaar in 7 kleuren
 • 59% polyester
 • 41% viscose

Onder Chenille vallen alle soorten bekleding die geproduceerd worden met een effectgaren. Het gaat hier uitsluitend om platweefsel dat door het Chenillegaren een zacht veloursachtig oppervlakte krijgt. In de regel wordt de slijtvastheid bij het platweefsel door het gebruik van Chenillegarens verhoogd.

Bij een Chenille platweefsel staan de haartjes van de stof rechtop, hierdoor nemen ze veel licht op en krijg je een rijke, volle tint. Wanneer de stof wordt gebruikt, door er op te zitten bijvoorbeeld,  zal dit te zien zijn door dat de polen die één bepaalde richting op gaan, dit wordt Shading genoemd. Shading is goed te zien doordat de zijkanten van de poolgarens aan de oppervlakte komen te liggen en deze meer licht weerkaatsen dan de bovenkanten, hierdoor worden de gebruikte plakken donkerder van kleur. Dit optische effect is geen indicatie van een stof van mindere kwaliteit.

In het kort de „Warentypische” eigenschappen van deze stof:

 1. gering verlies van velours tijdens gebruik,
 2. zitspiegel
 3. changeren veroorzaakt door het veloursachtige karakter van de stof. Dit ontstaat door een combinatie van warmte, druk en soms ook (transpiratie)vocht

Alle hiervoor genoemde eigenschappen zijn geen gegronde klachten.

 • Slijtage weerstand: >70.000 toeren tot draadbreuk (Martindale)
 • Pilling: 4-5
 • Lichtechtheid: 4-5

Voor onderhoudsproducten zie onze webshop.

Wij adviseren deze stof wekelijks even af te stoffen met een schone, zachte en pluisvrije doek of eventueel te stofzuigen met het zachte meubel-opzetstuk van uw stofzuiger.

 

De hardlopers

Van onze Toscane

Let op: kleuren kunnen afwijken van de realiteit, afhankelijk van de instellingen van uw beeldscherm