Annetta

Onze Annetta is een chique en stijlvolle meubelstof van Italiaanse boden. De stof heeft een vrij grove textuur en voelt voller en rijker aan dan de meeste stoffen uit onze collectie. Een stof met veel body, die vooral goed tot zijn recht komt op modellen met een losse stoffering.

 1. Chique en stijlvol
 2. Grove textuur met een rijk gevoel
 3. Combinatie van natuurlijke en synthetische garens
 4. Geschikt voor zowel strakke en losse stoffering
 5. Beschikbaar in 6 kleuren

 

Samenstelling materiaal

40% polyacryl
25% viscose

20% polyester
15% katoen

Onze hardlopers

Van onze Annetta

Let op: kleuren kunnen afwijken van de realiteit, afhankelijk van de instellingen van uw beeldscherm

Annetta

Specificaties

 • Slijtage weerstand: 50.000 toeren tot draadbreuk (Martindale)
 • Pilling: 5
 • Lichtechtheid: 4-5
 • Sigaretten test (ontvlambaarheid): behaald ✔️

Onderhoud

Wij adviseren deze stof wekelijks even af te stoffen met een schone, zachte en pluisvrije doek of eventueel te stofzuigen met het zachte meubel-opzetstuk van uw stofzuiger.

Productgroep

Onder Chenille vallen alle soorten bekleding die geproduceerd worden met een effectgaren. Het gaat hier uitsluitend om platweefsel dat door het Chenillegaren een zacht veloursachtig oppervlakte krijgt. In de regel wordt de slijtvastheid bij het platweefsel door het gebruik van Chenillegarens verhoogd.

Bij een Chenille platweefsel staan de haartjes van de stof rechtop, hierdoor nemen ze veel licht op en krijg je een rijke, volle tint. Wanneer de stof wordt gebruikt, door er op te zitten bijvoorbeeld,  zal dit te zien zijn door dat de polen die één bepaalde richting op gaan, dit wordt Shading genoemd. Shading is goed te zien doordat de zijkanten van de poolgarens aan de oppervlakte komen te liggen en deze meer licht weerkaatsen dan de bovenkanten, hierdoor worden de gebruikte plakken donkerder van kleur. Dit optische effect is geen indicatie van een stof van mindere kwaliteit.

In het kort de „Warentypische” eigenschappen van deze stof:

 1. gering verlies van velours tijdens gebruik
 2. zitspiegel
 3. changeren veroorzaakt door het veloursachtige karakter van de stof. Dit ontstaat door een combinatie van warmte, druk en soms ook (transpiratie)vocht

Alle hiervoor genoemde eigenschappen zijn geen gegronde klachten.

Wasvoorschriften

Dit duurzame artikel is geschikt voor alle soorten meubels en kan uitsluitend chemisch gereinigd worden. Schade ontstaan door het reinigen is voor eigen risico en valt niet binnen de garantie.

Bekijk ook eens